Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

H φυτοπροστασία του αμπελιού

Όλοι θα έχετε παρατηρήσει το πρώτο ελπιδοφόρο φούσκωμα των ματιών στο αμπέλι. Είναι η ώρα να αρχίσουμε τον προγραμματισμό για την φυτοπροστασία τώρα, ώστε να έχουμε λιγότερα ή καθόλου προβλήματα ασθενειών έως την συγκομιδή.

Διαβάστε την πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σχετικά με την φυτοπροστασία του αμπελιού.

Εαρινή φυτοπροστασία αμπελιού

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Ενισχύονται οι μελισσάδες του Αιγαίου


"Μέτρα και δράσεις ανακοίνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που έχουν στόχο την υποστήριξη της παραγωγής μελιού στα νησιά του Αιγαίου Πελάγους. Πιο συγκεκριμένα, ενισχύονται οι μικροί και παραδοσιακοί μελισσοκόμοι στα νησιά: Κύθνος, Σίκινος, Άνδρος, Κέα, Ίος, Τήνος, Νάξος, Σέριφος, Ανάφη, Θήρα και Θηρασία, Σίφνος, Αμοργός, Σαλαμίνα, Αίγινα, Κύθηρα, Ύδρα, Ρόδος, Αστυπάλαια, Κάρπαθος, Κάσος, Κως, Κάλυμνος, Λέρος, Χίος, Σάμος, Ικαρία, Λήμνος, Λέσβος και Θάσος.

    Τα μέτρα και δράσεις, είναι τα εξής:
  • η προμήθεια υλικών διατροφής για την υποβοήθηση των μελισσοσμηνών κατά το κρίσιμο στάδιο ανάπτυξής τους
  • η βελτίωση της μηχανοργάνωσης των γραφείων των συνεταιριστικών οργανώσεων (σύνδεση με internet, δημιουργία ιστοσελίδας κλπ) και η αγορά του κατάλληλου ηλεκτρονικού εξοπλισμού (αγορά Η/Υ, εκτυπωτών, κλπ)
  • η πραγματοποίηση μελετών αγοράς, η εφαρμογή νέων μεθόδων συσκευασίας, η συμμετοχή σε εμποροπανηγύρεις και άλλες εκδηλώσεις εμπορικής φύσεως, η έκδοση ενημερωτικών ή/και διαφημιστικών φυλλαδίων, πινακίδων κλπ
  • η συμμετοχή σε ενημερωτικές ημερίδες, σεμινάρια και συνέδρια στο εσωτερικό και εξωτερικό, σχετικά με τη μελισσοκομία και τα προϊόντα της
  • η χρήση κατάλληλων, εγκεκριμένων από τον ΕΟΦ φαρμάκων για την καταπολέμηση ασθενειών της μέλισσας, πλην βαρροϊκής ακαρίασης
  • η ενίσχυση των μελισσοκόμων με βάση τον αριθμό των μελισσοσμηνών τους, με σκοπό την αντιμετώπιση του επιπλέον κόστους παραγωγής των προϊόντων της μελισσοκομίας στα μικρά νησιά του Αιγαίου Πελάγους."


Η είδηση ΕΔΩ: ΥπΑΑΤ: Μέτρα και δράσεις που έχουν στόχο την ενίσχυση της παραγωγής μελιού στο Αιγαίο

Διαβάζω το παραπάνω και ευτυχής ψάχνω να βρώ και άλλα νησιά που ξέρω οτι έχουν μελισσοκόμους που αγωνίζονται για το μεροκάματο, όπως η Πάρος για παράδειγμα του φίλου μου του Μάρκου... Τίποτα! Σε πηγάδι κατουράνε οι Παριανοί;

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Το χαβά τους αυτοί!


Πείσμα όμως!
Χθεσινή απόφαση του Σ.Τ.Ε ορίζει οτι μπορείς να πληρώνεις μόνο το ρεύμα και οχι το Ειδ.Τέλος και δεν έχει το δικαίωμα κανείς να στο κόψει..Να τα βρείς με την εφορία αφού είναι φόρος έκτακτος και συνταγματικός. Την επομένη το ΥΠΟΙΚ κάνει επώδυνη ντρίπλα στον πολίτη και επιχειρεί να το "ξεπεράσει" με αλχημείες.

Υπουργείο Οικονομικών: Πληρωμή του τέλους ακινήτων στη ΔΕΗ

"Συγκεκριμένα, αναφέρεται: «Όπως έχει ανακοινωθεί κατ’ επανάληψη από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Οικονομικών, το ειδικό τέλος ακινήτων συνεισπράττεται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ από τη ΔΕΗ. Σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία, όλες οι κατηγορίες νοικοκυριών και καταναλωτών που εξαιρούνται από την καταβολή του ειδικού τέλους ή εμπίπτουν σε ειδικές ρυθμίσεις πιστοποιούνται, εφόσον υποβληθεί σχετικό αίτημα, με απόφαση των αρμόδιων υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών. Εφόσον έχει υποβληθεί παρόμοιο αίτημα και εκκρεμεί η έκδοση της σχετικής απόφασης είναι λογικό ένας καταναλωτής να ζητά έναν διακανονισμό της πληρωμής του με τη ΔΕΗ προκειμένου να μην καταβάλει κάτι που τελικώς δεν οφείλει να καταβάλει.

Για τη συντριπτική, όμως, πλειονότητα των καταναλωτών που πρέπει να συγκαταβάλουν το λογαριασμό της ΔΕΗ και το ειδικό τέλος ακινήτων δεν έχει κανένα πρακτικό νόημα η μερική εξόφληση ενός λογαριασμού της ΔΕΗ γιατί στον επόμενο λογαριασμό εξοφλείται το τμήμα του λογαριασμού που δεν έχει καταβληθεί, δηλαδή αυτό που αφορά το ειδικό τέλος ακινήτων και όχι την κατανάλωση ρεύματος.

Όσοι, συνεπώς, έχουν την εντύπωση ότι εξοφλώντας εν μέρει τον λογαριασμό τους εξοφλούν το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας και όχι το ειδικό τέλος ακινήτων, έχουν εσφαλμένη εντύπωση, την οποία καλλιεργούν ενδεχομένως και ορισμένα στελέχη της ΔΕΗ κατά παράβαση του νόμου και των συμβατικών υποχρεώσεων της εταιρίας. Αυτό πρέπει να αποσαφηνιστεί για την προστασία του καταναλωτικού κοινού.

Από την άλλη πλευρά, είναι προφανές ότι δεν έχει διακοπεί σε κανέναν πολίτη, άξιο προστασίας που έχει πραγματική αδυναμία καταβολής του ειδικού τέλος ακινήτων, η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Αυτό διασφαλίζεται από τις ισχύουσες διατάξεις του νόμου, στις οποίες όποιος έχει δικαίωμα να υπαχθεί μπορεί να υπαχθεί με μια πάρα πολύ απλή διαδικασία»."


Και όμως!
Η απόφαση του Σ.τ.Ε λέει καθαρά οτι εάν πληρώνεις το ρεύμα και οχι το ειδ.τέλος ακινήτων η ΔΕΗ δεν μπορεί να σου κόψει το ρεύμα.
Αραγε πως θα πληρώσεις ΜΟΝΟ το ρεύμα - όπως ορίζει η απόφαση - εάν δεν δέχεται την χωριστή πληρωμή η ΔΕΗ;

Το ΥΠΟΙΚ μπροστά στο αδιεξοδο των μειωμένων εσόδων, λέει "δεν έχει πρακτικό νόημα" η πληρωμή ξεχωριστά μόνο της κατανάλωσης για να κερδίσει απλώς χρόνο. Έως ότου δημοσιευτεί η απόφαση, γιατί δεν τολμώ να διανοηθώ οτι την γράφει στα παλιά του παπούτσια... για να μην πω κάτι χειρότερο!

Και όλα αυτά ξέχωρα οτι ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ μετά από μήνες υπάρχουν τεράστια λάθη στον υπολογισμό του Ε.Τ. Λάθη που πάντα - μα πάντα - αυξάνουν και στο διπλάσιο το ποσόν και ποτέ το μειώνουν. ΠΧ. στη Μύκονο έχει ορισθεί από το περασμένο χρόνο συντελεστής 10 ή 10,5 σχεδόν για όλα τα ακίνητα! Είτε με ακριβή τιμή ζώνης είτε με την φτηνότερη που είναι τα 640 ε το τετρ. Είτε για τα πολύ παλιά, είτε για τα εκτός σχεδίου. Λάθος μας λένε και θα διορθωθεί.

Αμ'δε! Τα ποσά του Ειδ.Τέλους είναι διπλάσια παραπάνω από το κανονικό, δεν τα διορθώνουν ασφαλώς σκοπίμως τόσους μήνες μετά από τρεις λογαριασμούς και εχουν την απαίτηση να τα πληρώσουμε..
Δεν σφάξανε!

Εδώ χρειάζεται και πάλι να επέμβει ο Δήμος. Να τους στείλει άμεσα νέο χεστήριο. Και στη ΔΕΗ και στον ΥΠΟΙΚ!
Όπως τότε που τους υπενθύμισε οτι δεν άλλαξαν τις τιμές ζώνης εγκαίρως παρ'όλο που τους έσειλε τις σωστές και τότε τις άλλαξαν αμέσως!
ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ;
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ;
ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΡΕ;

Πρόσφατη ενημέρωση:
Μαθαίνω οτι ο Δήμαρχος μόλις εστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στο Υπ.Οικονομικών σχετικά με την επαναλαμβανόμενη "μαγκιά" της ΔΕΗ να μας ξαναστείλει στο γκισέ να πληρώσουμε παρανόμως διπλάσιο το ειδικό τέλος, χωρίς να ενδιαφερεθεί ούτε σταλιά να διορθώσει τα δικά της λάθη μηχανογράφησης. Άραγε είναι όμως λάθη ή γίνεται επίτηδες από το συνδικαλιστικό της τμήμα, την ΓΕΝΟΠ με σκοπό την αύξηση των δίκαιων διαμαρτυριών των πολιτών;

Στη σχετική του επιστολή προς το υπουργείο Οικονομικών, o Μέγας μεταξύ άλλων, αναφέρει:

"Δέχομαι συνεχώς οχλήσεις και διαμαρτυρίες από πολίτες και κατοίκους του νησιού μας οι οποίοι διαμαρτύρονται εντονότατα και δικαίως για τα εσφαλμένα ποσά που καλούνται να καταβάλουν και πάλι με τη Δεύτερη Δόση του Έκτακτου Τέλους επί των ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Μάλιστα, ενώ σε ορισμένους λογαριασμούς έχουν διορθωθεί οι τιμές ζώνης, παραμένουν λάθος οι συντελεστές που είναι υπερδιπλάσιοι των πραγματικών. Για τους λόγους αυτούς, παρακαλούμε, στη μη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε δημότες μας, και κατά κύριο λόγο σε κοινωνικά ευπαθής ομάδες και ανέργους, που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, αλλά και σε εκείνους με λάθος τιμές ζώνης, παλαιότητας και συντελεστή έως τη διόρθωση των τιμών, όπως άλλωστε αυτό προβλέπεται και στη πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας. Επίσης κρίνεται αναγκαία η παρέμβαση σας για την διόρθωση και τον συμψηφισμό των τιμών σε επόμενους λογαριασμούς ώστε να αποτραπούν τα φαινόμενα αδικίας σε βάρος των πολιτών μας οι οποίοι πλήττονται εξαιτίας σφαλμάτων της Πολιτείας. "

Οφείλω και γω να του πω ένα φχαριστώ και να ευχηθώ να μην το ξεχάσει το ζήτημα έως ότου ρυθμιστεί τελεσίδικα, έως ότου διορθωθούν και οι τελευταίες στραβομάρες της ΔΕΗ.

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Αναπτυσόμεθα.. πολύ!


ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Η λέξη (και μόνη) που θα μας βγάλει από την κρίση άνευ αίματος. Προς ενίσχυση της επηρροής της στο πόπολο, έχει προβλεφθεί να ονομαστεί “ανάπτυξη” ένας ή δύο μάλλον σταθμοί του μετρό της Αθήνας και ένας (μην τα θέλετε όμοια) στην Θεσσαλονίκη. Και μόνο το ταξίδι με προορισμό την στάση “ανάπτυξη” θα μας ανεβάζει.. Θα σε ρωτάει ο διπλανός που πας και θα λες με περηφάνεια .. στην ανάπτυξη! Έτσι παρασύρονται οι μάζες και σε ακολουθούν.. στο σταθμό.

Τώρα μου φάνηκε οτι πήρε το μάτι μου και ιστοσελίδες με ομοιο τίτλο, που θα βάλουμε υποχρεωτικά όλοι – ή οι μισοί – στα φάβοριτς. Περιεχόμενο δεν ξέρω αν έχουν. Αλλά δεν έχει σημασία. Με ένα κλικ θα “ανεβαίνεις”.. Η χώρα είναι πλέον έτοιμη – και ανυπόμονη θα έλεγα – να καβαλήσει το άρμα της ανάπτυξης…. Και εις ανώτερα!

Καλημέρα σας.