Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Δήμος Πρέβεζας: Ένα ευρώ το μήνα για τα αδέσποτα

Διαβάζοντας την είδηση, σκέφτομαι οτι είναι τόσο εύκολες - σπανίως - οι λύσεις σε δύσκολα προβλήματα. Πόσο μάλλον οταν πρόκειται για εξοικονόμηση πόρων από τους σκληρά δοκιμαζόμενους πολίτες για μια υπόθεση σχεδόν παραμελημένη! Τα αδέσποτα είναι πρόβλημα όλων μας και έτσι πρέπει να το νοιώθουμε κάθε μέρα. Ο νόμος όμως επιβάλλει στους Δήμους να μεριμνούν οχι μόνο διοικητικά αλλά και με δημιουργία εγκαταστάσεων. Όλα αυτά χρειάζονται χρήματα, τα οποία όμως δεν υπάρχουν σήμερα στους Δήμους. Αλλά και οταν υπάρχουν, είναι δύσκολο να αξιοποιηθούν λόγω της γραφειοκρατικής αντίληψης της Περιφερειακής Οικονομικής Επιστασίας, αλλά συχνότερα βέβαια λόγω αδιαφορίας των δημοτικών αρχόντων. Να όμως μια λαμπρή ιδέα από την όμορφη Πρέβεζα. Με ένα ευρώ τον μήνα στους δημοτικούς φόρους, ολοι οι δημότες θα μπορούν να συνεισφέρουν στην περίθαλψη και φροντίδα των αδέσποτων ζώων. Αρκεί βέβαια τα χρήματα που θα μαζεύονται να πηγαίνουν στην σωστή κατεύθυνση!
"Αν θέλουμε να λεγόμαστε πολιτισμένοι πρέπει και να γίνουμε. Και ο Δήμος Πρέβεζας έκανε ένα βήμα παίρνοντας μια πρωτοποριακή απόφαση.

Η απόφαση αυτή έχει να κάνει με τη θέσπιση τέλους της τάξης του ενός ευρώ υπέρ των αδέσποτων ζώων στον τριμηνιαίο λογαριασμό του νερού της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Πρέβεζας (Δ.Ε.Υ.Π.Α.Π.).Με συντριπτική πλειοψηφία η πρόταση πέρασε μετά την εισήγηση, που έγινε στην τελευταία συνεδρίαση από τον δήμαρχο Πρέβεζας, Χρήστο Μπαΐλη.

Το τέλος θα ενσωματωθεί στο λογαριασμό της ΕΥΔΑΠ και με αυτά τα έσοδα ο Δήμος θα φροντίζει τα αδέσποτα του Καταφυγίου αλλά και τα άλλα που περιφέρονται άρρωστα και πεινασμένα στους δρόμους της Πρέβεζας. Να δούμε ποιοι άλλοι Δήμοι θα ακολουθήσουν το παράδειγμα του δημάρχου Πρέβεζας.

ΠΗΓΗ: www.protothema.gr

2 σχόλια:

biologikomeli είπε...

Φίλε Ζέπο, δες και αυτο http://bio-meli.blogspot.gr/

zepos είπε...

Τα είδα Γιάννη.
Σαν ιδέες είναι σωστές. Αλλά ρε φίλε δεν είναι λειτουργικό σε πλατφόρμες μπλοκ.
Αυτά θέλουν βάσεις δεδομένων που κρατάνε τα στοιχεία και έχουν μεγάλες δυνατότητες παρουσίασης, αναζήτησης με διαφορετικά κριτήρια κλπ κλπ.
Τέλος πάντων σαν αρχή καλό είναι και μακάρι να δουλέψει..