Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Ήρθε η ώρα να πάρουμε ολοι τις ευθύνες που μας αναλογούν!


Από χθες το βράδυ παρατηρώ τον πανικό των ΜΜΕ και των γυρολόγων που κατοικοεδρεύουν εκεί μέσα. Κάνουν σαν να τους πηραν την μπουκιά κυριολεκτικά απ’το στόμα!
Και τώρα;
Τι θα κάνουμε;
Τι θα πούμε στο λαό, στους πολίτες;
Μέχρι σήμερα το ξέραμε το ποίμα,
ο τσολάκογλου που παραδίδει την χώρα στους γκάουλάϊτερ, που σαν να μην έφτανε το μνημόνιο που μας έκοψε τη μάσα, τώρα έχουμε και κούρεμα, έχουμε και επιτήρηση!
Χάνουμε την εθνική μας κυριαρχία..
Οι προδότες!
Και πρώτος απ’όλους ο πρόεδρος που δεν τον σταμάτησε, που δεν παραιτείται που έτσι που αλλοιώς…

Να τα παρατήσει όλα. Να παραδεχθεί οτι έκανε λάθος και να φύγει, να πάμε σε εκλογές, να πάρει όμως την 6η δόση πρώτα, να έχουμε λεφτό να κυκλοφορήσουμε…
Να παραιτηθεί για να έχουμε να του λέμε επί δεκαετίες, οτι δραπέτευσε, οτι την σκαπουλάρησε στα δύσκολα..
Να πάρουμε και μεις τα λίγα οφίτσια παραπάνω και τα ευρά.
Να βγεί ο Αντωνάκης και να δει τι μπορεί να κάνει, ε και αν δεν μπορεί… την έχουμε έτοιμη τη δικαιολογία: “Ετσι που τα έκανε ο ΓΑΠ, δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε, θα πάμε έτσι και βλέπουμε από χρόνου”..

Όλα τα παραπάνω εκ του ασφαλούς.. Από έξω, άστον μέσα να προσπαθεί με μια χούφτα ακόμη μαλάκες πασόκους να πείσει τους δανειστές μας οτι μπορούμε να τα καταφέρουμε, ενώ εμείς θα είμαστε στην απ’έξω, ασφαλείς από την λαϊκή οργή που θα τροφοδοτούμε εντέχνως πλην σαφώς με όλα τα παραπάνω σε αυξανόμενες δόσεις, για να έχουμε να λέμε οτι,
ΝΑ, ο λαός μίλησε, δεν θέλει άλλη σωτηρία, δεν θέλει άλλο δάνειο, θέλει να είμαστε πένητες αλλά αξιοπρεπείς και περήφανοι…
Φυσικά την ίδια ώρα άστον τον μαλάκα να τρώει μοναχός του τις σφαλιάρες και τα σχόλια από μέσα και έξω.. Να παιρνει τις δόσεις των δανεικών για να μας πληρώνει, αλλά να τον βρίζουμε…
Ή να πάει σε εκλογές, έτσι από μόνος του.. να μας δόσει το δαχτυλίδι δηλαδή, έστω και αν ΠΙΣΤΕΥΕΙ οτι κάνει το σωστό και οτι ακολουθεί τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΠΩΔΥΝΟ ΤΡΟΠΟ να ορθοποδήσουμε.. Οτι έχει εκλεγεί με την ψήφο μας δεν λέει και πολλά… Αφού υπάρχει πλέον “δυσαρμονία” με το εκλογικό σώμα που του πιπιλάμε το νιονιό κάθε λεπτό…Τους φέραμε εκεί που θέλαμε και τώρα….

Το παίγνιον πήρε τέλος χθες το βράδυ κύριοι και κυρίες..
Εάν πραγματικά πιστεύετε ΟΛΑ όσα λέγατε επί μήνες στους πολίτες και διαμορφώσατε έτσι την γνώμη τους, οτι το κούρεμα είναι λάθος, οτι είναι προδοσία, οτι δεν έπρεπε να δεχθούμε επιτήρηση, ούτε τις περικοπές και το νέο σφίξιμο (μόνο τα δανεικά λεφτά), Να η ευκαιρία!
Να συνεχίσετε στο ίδιο βιολί, να πείσετε τον πολίτη να ψηφίσει ΟΧΙ.
Να πάρετε και σεις το μερίδιο της ευθύνης που σας αναλογεί…
Δεν μπορεί να συνεχιστεί η εκ του ασφαλούς λοιδωρία..

ΟΛΟΙ χθες βράδυ οι “αναλυτές” έντρομοι έλεγαν οτι ο λαός δεν ξέρει..Οτι είναι .. επικίνδυνο… (οι άτιμοι τώρα το ανακάλυψαν!)
Οτι μπορεί και να ψηφίσει ΟΧΙ..
Οτι θα πάμε στην καταστροφή..με μια επιπόλαια απόφαση των ανημέρωτων πολιτών

Ρε σεις!
Ποιός διαμόρφωσε έτσι αρνητική την γνώμη τους; Ο ΓΑΠ αγωνίστηκε επί μήνες και θα συνεχίσει να μας λέει οτι ΔΕΝ έχουμε άλλον δρόμο … “ήπιο”.. Πρέπει να φάμε τώρα το αγγούρι βαθειά, να το νοιώσουμε μπας και βάλουμε μιαλό γιατί μετά δεν θα μας φτάνει αυτό…
Εσείς δεν είσασταν που από το πρωί έως το βράδυ λέγατε οτι σας εξαπατά;
Οτι είναι βαλτός από την σια, από το μεγάλο κεφάλειο και από τον σατανά;

Ε αν νομίζετε οτι υπάρχει πράγματι κίνδυνος (λόγω της μαλακίας που σας έδερνε τόσο καιρό) να πάμε σε δραχμές και συσίτια, Να η ευκαιρία!
Βγείτε από σήμερα να πείσετε τον κοσμάκη να ψηφίσει ΝΑΙ..
Τι θα του πείτε τώρα;
Δικό σας πρόβλημα..
Ο ΓΑΠ θα συνεχίσει να λέει οτι έχουμε ακόμη ΜΙΑ ευκαιρία..
Στο χέρι μας είναι να αποφύγουμε την αξαθλίωση…

Καλημέρα σας!

5 σχόλια:

αθεόφοβος είπε...

Να τα παρατήσει όλα. Να παραδεχθεί οτι έκανε λάθος και να φύγει, να πάμε σε εκλογές, να πάρει όμως την 6η δόση πρώτα, να έχουμε λεφτό να κυκλοφορήσουμε…

Εμ αυτό θέλανε αλλά τους χάλασε την μανέστρα!

zepos είπε...

Είναι σαν να με διάβασε...
Αλλά θαυμάζω τις αντιδράσεις όλων των γυρολόγων και των πολιτικάντηδων μέσα στο πασοκ..
Φαγώθηκαν για "κυβέρνηση εθνικής ενότητα" να παιανίζουν μήνες τώρα, χωρίς να λογαριάζουν καθόλου οτι ΟΛΑ τα κόματα, εκτός της Μπακογιάννη και του Λαος δεν θέλουν να συμμετέχουν.. Αυτοι το βιολί τους..
Με ποιούς χρυσή μου Βάσω;
Αλλά και οιάλοι, οι απ'έξω;
Κάνουν οτι μπορούν να καταφέρουν πάση θυσία να αποφύγουν να εκδηλώσουν κάποια άποψη για το κούρεμα σε περίπτωση δημοψηφίσματος.
Πάση θυσία να αποφύγουν τα κόμματα να πουν καθαρά στον πολίτη τι πρέπει να ψηφίσει στο δημοψήφισμα…
Να πάμε σε εκλογές ΧΩΡΙΣ να υποχρεωθούν να πουν την αλήθεια για το τι πιστεύουν… Πάντα από τα καμαρίνια…

Κάνουν σαν τις θιγμένες πόρνες από πειράγματα του δρόμου...
Μήνες βρίζουν τους κουτόφραγκους γιατί λέει θέλουν να μας κάνουν .. "κατοχή" και σήμερα τους επικαλλούνται οτι τους... στεναχώρεσε ο Παπαντρέου.. και μάλλον τους χάλασε τη σούπα και δεν θα μας δώσουν σέντσι..
Ε ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΦΩΝΑΖΑΤΕ ΡΕ ΣΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ;
"Πάρτε το μνημόνιο και έξω από δω" δεν γκαρίζατε στους δρόμους;
Τώρα τι θέτε;

glam είπε...

Συμφωνώ απόλυτα, κατ΄ αυτούς, ο λαός είναι "ώριμος" για εκλογές αλλά ανώριμος για δημοψήφισμα……
Θα μας τρελάνουν .
Πάντως ο ΓΑΠ κατάφερε το ακατόρθωτο: Να ενώσει σχεδόν τους πάντες , εναντίον του!

zepos είπε...

@glam: Αυτό που είναι “σημαντικό” και άξιο “σεβασμού” είναι οτι ο ΓΑΠ με την εξαγγελία του δημοψηφίσματος για το κούρεμα, κατάφερε να ΑΛΛΑΞΕΙ την γνώμη σχεδόν όλων (εκτόςτου ΚΚΕ) που ήσαν σφόδρα εναντίον της αποδοχής του..
Το τι κλάμα ρίχνουν ανά τα ΜΜΕ για τον κίνδυνο απώλειας της … μεγάλης προσφορά των ευρωπαίων, για την απογοήτευση των ηγετών (τους έπιασε ο πόνος), για την επερχόμενη καταστροφή κλπ κλπ
Και όλα αυτά επειδή υπάρχει λέει ο κίνδυνος να πει ΟΧΙ ο λαός…
Ρε σεις αυτό δεν θέλατε;
Παραμύθι ήταν τα μπινελίκια για το μνημόνιο;
Πάρτε το μαζί και φύγετε απο δω.. δεν φωνάζανε στας πλατείας..
Απεμπλοκή από την πολιτική του μνημονίου δεν κραυγάζατε;
Τώρα πως έγινε τόσο σημαντικό το κούρεμα… δεν τόπιασα…

zepos είπε...

Για διαβάστε και το παρακάτω:
"Πολιτικοί και δημοσιογράφοι, οι επαγγελματίες προστάτες του ελληνικού λαού, κατάπιαν τη γλώσσα τους όταν συνειδητοποίησαν ότι ένας λαός που μπορεί να αποφασίζει μόνος του χάνει την ανάγκη για προστάτες.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης πανικοβλήθηκαν. Δημοψήφισμα σημαίνει κατάργηση της διαμεσολάβησής τους. Πως να ζητήσουν εξουσιοδότηση από το λαό για να τον σώσουν αν ο λαός μπορεί να απαντά μόνος του;

Η Νέα Δημοκρατία λέει ότι το δημοψήφισμα είναι εκβιαστικό. Στην πραγματικότητα το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να κυβερνήσει υφαρπάζοντας ψήφους από απελπισμένους πολίτες με υποσχέσεις για μαγικές λύσεις.

Η αριστερά τρέμει λέει μήπως ο λαός τρομοκρατηθεί και ψηφίσει αντίθετα από το συμφέρον του το οποίο μόνο αυτή γνωρίζει και αντιπροσωπεύει. Εκτός αυτού, με την εξαγγελία δημοψηφίσματος κατέρρευσε και ολόκληρη η αντιπολιτευτική στρατηγική της που βασίστηκε στην επιχειρηματολογία περί κατοχικής κυβέρνησης, χούντας κλπ

Τα καθεστωτικά χρεοκοπημένα ΜΜΕ αποφάνθηκαν με κρυφοφασιστικό θράσος ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει την ικανότητα να πάρει τέτοιες σοβαρές αποφάσεις. Φωνάζουν ότι δεν υπάρχει χρόνος για τέτοια, η συμφωνία πρέπει να προχωρήσει και να εκτελεστεί το συντομότερο ή να απορριφθεί πάραυτα (ανάλογα με την πολιτική τοποθέτησή τους). Αλλά ταυτόχρονα ζητούν και εκλογές, λες και υπάρχει χρόνος για εκλογές και για την πιθανή ακυβερνησία που θα ακολουθήσει.

Ακόμα και οι ευρωπαίοι σοκαρίστηκαν λέει. Οι κυβερνήσεις τους, που τόσο καιρό είχαν τα χέρια τους δεμένα γιατί έπρεπε οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι να εγκρίνουν και την παραμικρή απόφασή τους, για τους Έλληνες είχαν την υποκριτική απαίτηση να μην ερωτηθούν από κανένα και για τίποτα.

Το χειρότερο από όλα όμως είναι ότι όπως ήδη φαίνεται από τις ιντερνετικές συζητήσεις, ακόμα και οι ίδιοι οι πολίτες υποδέχτηκαν οι περισσότεροι αρνητικά την πρόταση για δημοψήφισμα. Είναι πολύ πιο εύκολο να αναθέτεις σε άλλους την ευθύνη των αποφάσεων που σε αφορούν για να μπορείς μετά να βγαίνεις στο δρόμο και να τους βρίζεις, παρά να το κάνεις ο ίδιος αποδεχόμενος και τις συνέπειες της ψήφου σου."


www.athensvoice.gr