Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Η Σύρα ΕΔΡΑ και με τη βούλα!

Η χθεσινή πρωτοφανής σε μέγεθος επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου σε νησιωτική περιοχή, επιβεβαιώνει φυσικά κάτι το οποίο στις μέρες μας είναι ιδιαίτερα σημαντικό: Ότι η Σύρος εδραιώνεται ξεκάθαρα ως επίσημη έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Ας μη ξεχνάμε οτι ακόμη και στις μέρες μας, αλλά περισσότερο την προεκλογική περίοδο, η διοικητική της υπόσταση έχει αμφισβητηθεί περισσότερο από ποτέ.

Τον πρωθυπουργό συνόδευσαν χθες, ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, οι αναπληρωτές υπουργοί Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης και Περιφερειακής Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης, οι υφυπουργοί Περιφερειακής Ανάπτυξης Παναγιώτης Ρήγας, Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, Θαλασσίων Υποθέσεων Ελπίδα Τσουρή, Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος και Υγείας Χάρης Τιμοσίδης, ο Γ.Γ. Aιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Δημήτρης Χαλκιώτης, καθώς επίσης και ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης.

Με λίγα λόγια εννέα (9) Υπουργοί και δύο ανώτατοι Γ.Γραμματείς! Ποτέ άλλοτε στο παρελθόν δεν έχει επισκεφθεί νησί τόσο πολυπληθές κυβερνητικό σχήμα. Έγινε για πρώτη φορά στην Σύρο, την έδρα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που κάποιοι εξακολουθούν να αμφισβητούν έντονα, όχι όμως και το ίδιο το επίσημο κράτος, οι εκπρόσωποι του οποίου αναγνωρίζουν σε τέτοιο βαθμό τη διοικητική αξία της Σύρου.
Ε! Δεν νομίζετε οτι οι «σειρήνες» και οι γνωστοί κύκλοι που μάχονται για το αντίθετο, μοιάζουν με άναρθρες κραυγές χωρίς νόημα.;

"Είμαστε κοντά σας να συζητήσουμε τα προβλήματα και να αναδείξουμε τις πολλές προοπτικές που έχουν τα νησιά του Αιγαίου", τόνισε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κυκλάδων με τα παραρτήματά του, που βρίσκονται σε επτά νησιά του νοτίου Αιγαίου. Στην πολύ σημαντική αυτή επίσκεψη, όλοι οι νησιωτικοί φορείς και οι πολιτικοί είχαν την μοναδική σχεδόν ευκαιρία να συζητήσουν με τον πρωθυπουργό και με τους υπόλοιπους υπουργούς τα τοπικά προβλήματα των νησιών μας. Το γεγονός αυτό ολοι κατανοούμε πόσο σημαντικό είναι για μας.

Και όμως! Η μεγάλη δημοσιότητα δόθηκε στις "ταραχές" και στα επεισόδια! Αλλοι λίγο και άλλοι σχεδόν αποκλειστικά, ασχολήθηκαν, έγραψαν και σχολίασαν την συμπεριφορά φοιτητών της αριστεράς κατά την επίσκεψη και αγνόησαν την ουσία και τα εν δυνάμει ωφέλη της επίσκεψης.



Η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, ήταν από μέρες ήδη στην Σύρο σε μια επίσκεψη λέει για "επαφές με την νεολαία"! Μάλιστα! Και μετά σου λένε να μην υποψιάζεσαι τους συριζαίους πίσω από την σχεδόν καταστατική πλέον οργανωμένη μπαχαλοποίηση κάθε επίσκεψης, εμφάνισης ή ομιλίας πολιτικού της κυβερνητικής παράταξης. Οι "διαμαρτυρίες" συνοδεύονται και από την "συμβολική" ρίψη γιαουρτιού, έτσι για να μιμηθούνε την πάλαι ποτέ "τεντυμπόϊκη" νοοτροπία παρελθόντος. Προσπάθησαν να εισβάλλουν μέσα στο κτίριο που γινόταν η σπουδαία συνάντηση. Ο σκοπος τους ολοφάνερος και οταν εμποδίστηκαν από την αστυνομία, τα επεισόδια και οι "ψιλές" ήσαν αναπόφευκτα. Όμως ως φαίνεται από τις σημερινές δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει μια .. διάχυτη απογοήτευση και "πικρία" για τα γιαούρτια που τους περίσσεψαν και δεν μπόρεσαν να τα ρίξουν στους πολιτικούς, έτσι για να εκφράσουν το "λαϊκό αίσθημα" μια που το έχουν αναλάβει εργολαβικά και με το έτσι θέλω!

Δεν είναι λένε τραμπουκισμός το να πετάς στα μούτρα κάποιου γιαούρτι! Είναι λέει ... συμβολισμός! Κάποιου που "δεν γουστάρεις" τα λόγια του, δεν θέλεις να μιλάει, δεν σου αρέσουν οι ιδέες του και οι πολιτικές του.. Πολύ ωραία σύντροφοι! Να πάρουμε ολοι λοιπόν από ένα-δύο κεσέδες, να τα έχουμε πρόχειρα μαζί μας και όποτε δούμε κάποιον πολιτικό που δεν γουστάρουμε, να τον σημαδεύουμε κατακέφαλα! Μόλις δούμε τον Τσίπρα λόγου χάρην να περπατά αγέρωχα με βήμα σταθερό και με ψηλά το κεφάλι, δόστου ένα "συμβολικό" γιαούρτωμα. Δεν είναι κακό!

Ετσι θα βοηθήσουμε και την βιομηχανία των γιαουρτιών, τους κτηνοτρόφους και το κράτος με τα έσοδα!
Εμπρός λοιπόν στον .. ευγενικό αγώνα!

3 σχόλια:

markos aliprantis είπε...

Και τί έγινε ρε Γιώργο που η Σύρα θα γίνει περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου;Χέστηκε η φοράδα στ'αλώνι;
Πάντως κατά την άποψή μου έκαναν μεγάλο λάθος να κατεβάσουν διμοιρίες Ματ στην Σύρα λες και θα έκαναν βόλτα στην Αθήνα.Πιθανόν να εξαγριώθηκε ο κόσμος απ'αυτό δεν ξέρω πάλι έτσι λέω!!!

zepos είπε...

Το γράφω και στο ποστ Μάρκο. Αν έμεναν στην πλατεία ή και έξω από το κτίριο όπου γινόταν η εκδήλωση, δεν πιστεύει κανείς οτι τα ΜΑΤ θα πετούσαν χημικά ή θα γινότουσαν επεισόδια. Ας φώναζαν οτι συνθήματα ήθελαν, οτι πανώ ήθελαν ας κρέμαγαν, αλλά μέσα δεν θα τους άφηναν να μπουν. ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΕΣΑ Μάρκο να το κάνουν μπάχαλο. Διάβασε παρακάτω τι έγινε αλλά και τι γράφτηκε από την αρχή:

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=69722&catid=3

Οι ανόητες δικαιολογίες του ΣΥΡΙΖΑ οτι τα ΜΑΤ τους βάρεσαν αναίτια κλπ είναι για κλάματα. Η Διώτη ήταν στη Σύρα από την Παρασκευή! Είναι προφανές οτι πρόκειται για γενικό σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ να "ξεφωνίζουν" ή ακόμη χειρότερα να γιαουρτώνουν όποτε εμφανίζεται κάποιος από την κυβέρνηση. Ελπίζουν οτι με αυτό τον τρόπο θα κάνουν αρκετό σαματα για να τον εισπράξουν σε ψηφάκια μια που μεγάλη μερίδα με τον Κουβέλη την έκανε. Δεν συμφωνώ εγώ Μάρκο με παρόμοιες τακτικές μπαχαλοποίησης της πολιτικής μας ζωής και αυτό είμαι υποχρεωμένος να το γράψω.

Όσο για την "έδρα", θα γνωρίζεις ασφαλώς οτι δεν έχουν σταματήσει οι διαμαρτυρίες των Δωδεκαννήσιων για την έδρα. Θέλουν να πάει στη Ρόδο επειδή είναι πολύ μεγαλύτερη πόλη. Εγώ Μάρκο θα δυσκολευόμουν να παγαίνω στη Ρόδο αν είχα σημαντικό ζήτημα να διευθετήσω. Τώρα θα μου πεις οτι το ιντερνέτ κλπ έχει αλλάξει τον τρόπo επικοινωνίας των πολιτών με το κράτος, αλλά στην Ελλάδα ζούμε και γνωρίζεις οτι άλλο είναι η προσωπική επαφή και παρουσία. Γουστάρω πολύ που έμεινε η ΕΔΡΑ στις Κυκλάδες και το έγραψα..
Καλημέραααα!

zepos είπε...

Επιβεβαιβεώνει και ο Δήμαρχος Σύρου Δεκαβάλλας τις πληροφορίες οτι ομάδα νεαρών πήγε από το Σ/Κ στη Σύρο από την Αθήνα. Οι ίδιοι λέει ήταν οι πρωταγωνιστές των επεισοδίων και μάλιστα καταγγέλει οτι πετούσαν πέτρες εναντίον των ΜΑΤ ώρες! Πέτρες δεν έχουν οι δρόμοι της Σύρας Μάρκο!

Δεκαβάλλας:
"Όμως η εικόνα μιας ομάδας νεαρών, ορισμένοι εκ των οποίων είχαν φτάσει ειδικά για το λόγο αυτό στο νησί από την Αθήνα, να πετούν για περισσότερες από δυο ώρες πέτρες προς τους παρατεταγμένους άνδρες των ΜΑΤ, προκαλώντας (ευτυχώς όχι εκτεταμένες) ζημιές σε παρακείμενα καταστήματα και τραυματισμούς (ευτυχώς και πάλι όχι σοβαρούς) είναι απαράδεκτη, πρωτόγνωρη στα χρονικά της Ερμούπολης και δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. "

http://www.syrostoday.gr/News/3678-Dnlwsn-Giavvn-Dekaballa-gia-tnv-episkeyn-tou-prw8upourgou-stn-Suro.aspx