Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Αναγκαστικός αποκλεισμός και πάλι!


"Νέα 48ωτη απεργία, μέχρι τις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης, αποφάσισε σήμερα η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, παρά τις έντονες αντιδράσεις από παραγωγούς και άλλους παράγοντες της νησιωτικής οικονομίας.

Η απεργία περιλαμβάνει τις κατηγορίες πλοίων για τις οποίες εκκρεμεί η υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και είναι τα ακτοπλοϊκά Επιβατηγά - Οχηματαγωγά, τα Μεσογειακά Φορτηγά και τα Ακτοπλοϊκά Φορτηγά κάτω των 500 κόρων ολικής χωρητικότητας.

Η ΠΝΟ στην οποία στρέφει τα βέλη της και μερίδα παραγωγών της Κρήτης, τα προϊόντα των οποίων παραμένουν στα λιμάνια, αναφερόμενη στους νησιώτες και επιβάτες, υποστηρίζει ότι, για την ταλαιπωρία που υφίστανται, οι μόνοι που δεν ευθύνονται είναι οι Ελληνες ναυτεργάτες."


Συνέχιση της απεργίας την Κυριακή
και τη Δευτέρα αποφάσισε η ΠΝΟ


Πέρα βρέχει!

"Από το Λονδίνο όπου βρέθηκε, ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Γιάννης Διαμαντίδης, εξέφρασε την αισιοδοξία του για λύση της απεργίας, αποκλείοντας το ενδεχόμενο της πολιτικής επιστράτευσης."

Σου λέει χειμώνας είναι, τουρίστες δεν έχει, οι νησιώτες σκάβουν τα χωράφια και είναι .. απασχολημένοι, ούτε θα την πάρουν χαμπάρι την απεργία.
Μέχρι να επιστρέψω θα έχει λυθεί και όλα θα είναι πάλι μέλι γάλα!

Τι κάνετε ρε σεις;
Για ξυπνήστε..
Πάμε για μια βδομάδα αποκλεισμού των νησιών και δεν τρέχει τίποτα!
Καταστρέφονται αγρότες, τα προϊόντα σαπίζουν στα φορτηγά, τα συμβόλαια εξαγωγών ακυρώνονται, τα φάρμακα τέλειωσαν, οι πεθαμένοι στην Αθήνα δεν μπορούν να θαφτούν στο νησί τους, οι άρωστοι δεν μπορούν να πάνε στα μεγάλα νοσοκομεία και- και..
Και ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ από την κυβέρνηση γαμώ το φελέκι τους...
Είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας;
Μέχρι πότε θα περιμένετε;


Το ΠΑΜΕ θα γίνει τελικά ο ρυθμιστής και ο νομοθέτης;
Πότε το "καμποτάζ", πότε η αυξηση, πότε η συλλογική σύμβαση και εμείς είμαστε τα ανυπεράσπιστα θύματα.. Όσο αφήνετε να "ωριμάσουν" οι συνθήκες, αυτά θα είναι συχνό φαινόμενο και δεν θα μπορεί να κουνήσει κανείς ούτε δάχτυλο.
Όποτε αποφασίζουν δηλαδή θα μας κλείνουν στα σπίτια μας ρε σεις;
Οι νησιώτες είναι σε απόγνωση και δεν φιλοτιμηθήκατε να κάνετε μια δυο επιτάξεις πλοίων, να κουνηθούν επί τέλους λίγα αναγκαία εμπορεύματα και είδη ανάγκης ρε αναίσθητοι!!

Ανανέωση:
"Το Λιμεναρχείο Σύρου σας ενημερώνει πως το Ε/Γ-Ο/Γ ''Άρτεμις'' την Κυριακή 28-11-2010 μετά την αναχώρηση του από την Σύρο θα προσεγγίσει εκτάκτως τους λιμένες Τήνου και Μυκόνου και στην συνέχεια θα ακολουθήσει το εγκεκριμένο δρομολόγιο του."

Πρέπει να το πάρουμε χαμπάρι. Το ΠΑΜΕ όποτε γουστάρει από δω και μπρος θα μετατρέπει τα νησιά μας σε νησιά "άγονης γραμμής".. και αυτό σαν να μας κάνει χάρη!

Ανανέωση No2:
"Νέα 48ωρη απεργία από τις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης 30/11 έως τις 6 τα ξημερώματα της Πέμπτης 2/12 αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία με ψήφους 11 υπέρ και 4 κατά."

Αλλά δεν πρέπει να ανησυχούμε..
"Ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Γιάννης Διαμαντίδης, δήλωσε πως «το κράτος δεν θα αφήσει την πατρίδα μας κομμένη στα δύο» και πως «όλα τα ενδεχόμενα για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι ανοιχτά». "

Όλα ανοιχτά λέει.. Εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει επιστράτευση - λέει.
Οχι παίζουμε!

Δεν μας χέζεις ρε Νταλάρα!!

2 σχόλια:

chaniabee είπε...

Μας νάρκωσαν φίλε….. δεν εξηγείτε διαφορετικά τόση ανεστησία!!!!! Τι διάολο τόσο μαλάκες δηλαδή είμαστε? Εντάξει είμαστε…… αλλά φαινόμαστε από μακριά και μας παίζουν τόσο σκληρά? Τα κόκαλα των παππούδων μας τρίζουν που αφήσαμε και χαθήκαν τόσων χρονών αγώνες!

zepos είπε...

Α ρε Παντελή πόσο υπομονή μπορούμε να κάνουμε, έστω και αν έχουμε καταντήσει μαλακόσποροι..

Απομονωθήκαμε τελείως και περιμένομε πότε θα του σηκωθεί του εφοπλιστή ή του συνδικαλιστή να μας αφήσει να κινηθούμε..