Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Γρίφος!!

Τα έχω ολίγον μπερδέψει!
Διαβάζω στην ανακοίνωση της Κ.Ε.Πο.Μ. για τις εκλογές της δεύτερης Κυριακής στη Μύκονο:

"Στις εκλογές της 14ης Νοεμβρίου, απέναντι στην πόλωση, αντιπροτείνουμε τις αρχές μας:

-Σεβασμός στο δημόσιο συμφέρον, σεβασμός στη διαφορετικότητα.

-Πιστεύουμε σε ένα Δήμο κύτταρο δημοκρατίας και όχι χωματερή ανίκανων και διεφθαρμένων πολιτικών. Όχι στο κομματικό ‘μαγαζάκι’ που μετατράπηκε με τα χρόνια ο Δήμος μας.

-Πιστεύουμε σε μια Μυκονιάτικη κοινωνία ανοιχτή, κοσμοπολίτικη, όχι ξενοφοβική.

-Πιστεύουμε στην ζωογόνο δύναμη της παράδοσης και της ιστορίας όταν μπολιάζονται με τις σύγχρονες ανάγκες και τα αιτήματα για μια αξιοπρεπή καθημερινότητα.

-Πιστεύουμε στον δημόσιο χώρο ως κοινωνικό αγαθό και όχι μόνο ως χώρο εμπορίου.

-Επικεντρωνόμαστε στα συμφέροντα της έντιμης πλειοψηφίας των κατοίκων του νησιού που αποτελείται από επιχειρηματίες, εργαζόμενους, υπαλλήλους, διανοούμενους και κατ’ επιλογήν Μυκονιάτες.

-Είμαστε αντίθετοι στις πρακτικές μιας προνομιούχας ελίτ ντόπιων και ξένων που δρα ερήμην νόμων απονεκρώνοντας το νησί, καταλύοντας την τοπική δημοκρατία, καταπατώντας τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών.

Για όλους αυτούς τους λόγους θα είμαστε συνεχώς παρόντες εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου. Γιατί ευτυχώς δεν ήρθαν μόνο τα σκάνδαλα στον αφρό, αλλά αναδύθηκαν και οι ενεργοί πολίτες της Μυκόνου.

Στις εκλογές της Κυριακής θα πάμε να ψηφίσουμε με βάση τις παραπάνω αρχές. Μόνο έτσι δεν θα μετανιώσουμε για την ψήφο μας την άλλη μέρα. Θα ‘ναι μια ψήφος καταδίκης σε νοοτροπίες καταστρατήγησης της ισονομίας και της αξιοκρατίας. Καλούμε όλους τους ψηφοφόρους με την επιλογή τους να υπερψηφίσουν τις παραπάνω αρχές με τον καλύτερο τρόπο που οι ίδιοι ελεύθερα θα επιλέξουν.
Ελεύθερη ψήφος είναι μόνο η ψήφος συνείδησης!


Κίνηση Ενεργών Πολιτών Μυκόνου
11 Νοεμβρίου 2010"


Ολόκληρη η ανακοίνωση ΕΔΩ: Ανακοίνωση για τις εκλογές της 14ης Νοεμβρίου 2010

Δηλαδή αν πάρω κατά λέξη την πιο πάνω ανακοίνωση, θα πρέπει να ψηφίσω... ΚΕΠΟΜ!
Και αν δε βρώ το ψηφοδέλτιο σας φίλτατοι;
Τι να κάνω;