Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα

Στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου θα κριθεί αν η χώρα θα συνεχίσει σταθερά την πορεία της προς την σωτηρία, ή αν θα αφήσουμε στη μέση τις αλλαγές και τις θυσίες που κάναμε μέχρι τώρα, δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου σε ομιλία του στην Κοζάνη.

Επανέλαβε ότι, αν υπάρξει αδιέξοδο, τότε θα κληθεί να μιλήσει ο λαός.
«Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα» είπε, αναφερόμενος εκ νέου στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Ο Αντικειμενικός και ανομολόγητος στόχος των κομμάτων και κομματιδίων που καλούν τον κοσμάκη να ψηφίσει αρνητικά δήθεν προς το μνημόνιο, είναι προφανής: Να βάλουν την ΓΑΠοκυβέρνηση υπό "επιτήρηση" και ομηρία για το υπόλοιπο της θητείας της, όποιο και αν είναι αυτό το υπόλοιπο. Να μην μπορεί να κυβερνήσει στην ουσία μια και κάθε λίγο, για κάθε πράξη της θα επισείουν την πρόσφατη αρνητική ψήφο.

Αλλά στην πραγματικότητα το σενάριο αυτό θα ανατρέψει και την όποια διαγραφόμενη προοπτική ανάκαμψης, αφού αυτή η αβεβαιότητα θα διαχέεται παντού και στην εξωτερική βοήθεια φυσικά. Το πρόγραμμα εξυγίανσης θα φρενάρει απότομα. Αλλη μια “παράπλευρη” απώλεια που ασφαλώς εύχονται να συμβεί, ώστε να δείξουν οτι έχουν δίκιο..

Επί μήνες ο ΓΑΠ επαναλάμβανε την αξία της αυτοδιοικητικής ψήφου, την ανάγκη υποστήριξης της σπουδαίας μεταρύθμισης με την συννένωση των Δήμων, την σπουδαιότητα και τις μεγάλες δυνατότητες αυτοδιαχείρησης που θα έχουν οι περιφέρειες, αλλά ματαίως.. Απέναντι υπήρχε η άρνηση σε ΟΛΑ. Η πρόδηλη ένδεια σε στελέχη ικανά να διεκδικήσουν τις τοπικές εξουσίες, αλλά και ο πιο πάνω αντικειμενικός σκοπός, σπρώχνει την αντιπολίτευση σε μια αγνωνιώδη προσπάθεια να μετατραπεί η αυτοδιοικητική ψήφος σε μια ψήφο εμπιστοσύνης.

Ο ΓΑΠ δεν είχε άλλη επιλογή παρά να σηκώσει το "γάντι" της πρόκλησης. Ε αφού θέλετε ψήφο εμπιστοσύνης, ορίστε... Αν δεν θέλετε και διαφωνείτε με την στρατηγική του πακέτου στήριξης, δείξτε το. Εγώ - είπε - δεν πρόκειται να δεχθώ να κυβερνήσω υπό ομηρία. Ή θα προχωρήσω στο πρόγραμμά μου με την στήριξη σας, ή θα πάμε για νέα κυβέρνηση ώστε εσείς να διαλέξετε εκ νέου ποιό είναι το κατάλληλο πρόσωπο της εξουσίας...

Και αυτή η δημοκρατική του στάση, προκάλεσε την έκρηξη.
"Ο λαός δεν δέχεται εκβιασμούς"...
"Σε πανικό ο ΓΑΠ"..

Η αντιπολίτευση έχει πέσει στην ίδια της την παγίδα και γι'αυτό φωνασκεί.
Δεν πίστευε οτι ο ΓΑΠ θα έχει τα κότσια να πάει σε εκλογές, τις οποίες φοβούνται σαν τον διάολο το λιβάνι...
Το μόνο που τους έμεινε είναι οι κραυγές...

2 σχόλια:

αθεόφοβος είπε...

Όταν θεωρείς τις εκλογές εκβιασμό τότε σημαίνει ότι φοβάσαι΄πως θα τις χάσεις!

zepos είπε...

Υπό πολιτική ομηρία δεν πρόκειται να δεχθεί να κυβερνήσει ο ΓΑΠ.
Εάν -΄όπως λένε – ο λαός έχει πειστεί οτι υπάρχει άλλος “δρόμος” για την εξυγίανση, έξω από μνημόνια και ΔΝΤ και το δείξει καθαρα στις εκλογές, ο ΓΑΠ οφείλει να μας δώσει το δικαίωμα να διαλέξουμε αυτό τον κάποιον που θα μας οδηγήσει στον καλό δρόμο της ανάπτυξης χωρίς θυσίες..

Αυτό που προσπάθησαν να κάνουν, να μεταφέρουν την ευθύνη στις πλάτες του λαού με την αρνητική ψήφο στις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ, ε δεν το μάσησε ο ΓΑΠ.. Δεν θα τους περάσει..
Εάν θέλετε αντιμνημόνια και λοιπά θα το πάτε έως το τέλος αγαπητοί πολίτες!
Θα δείξετε πως και ποιός μπορεί να κάνει αυτά που ο ΓΑΠ δεν μπορεί..

Εγώ προσωπικά δεν το πιστεύω οτι θα γίνει. Αλλά στην πραγματικότητα αν και φοβάμαι και τρέμω στην ιδέα οτι μπορεί να έλθει η στιγμή που οι Τροϊκατζήδες και οι ΔΝΤούδες τα βροντήξουν χάμω και φύγουν με ένα άντε και γαμηθείτε έτσι που τα κάνατε.. ε λοιπόν θα γελάω μέχρι σκασμού με τις τραγικές στιγμές που θα βιώσουμε όλοι μας..