Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008

ΕΤΟΙΜΟΣ!!


Σε παράταξη οι κλούβες...
Κάτι παραπάνω από πέρσυ μάζεψα, κι'αυτό με το "ζόρι" γιατί και πάλι η ευδαιμίδα βρήκε κάπου μια ανοιχτή "χαραμάδα" στο ράντισμα και άφησε τ'αυγά της...

Ο ροδίτης και πάλι εφέτος πραγματικό παληκάρι... γεμάτα και βαρειά τσαμπιά, καλό χρώμα και μεγάλη "υπομονή" στο τσίμπημα του εντόμου...



Το "παριανό" αρκετά ευαίσθητο και στο ωίδιο και στην ευδαιμίδα, ίσα που πρόλαβα και πήρα από λίγες σχετικά ρίζες 3-4 κλούβες.. Το περίεργο είναι οτι ενώ το ράντισμα είναι ίδιο σε όλα, η επιτυχία διαφέρει.. Ίσως φταίει το ξεφύλλισμα. Όπου δεν αερίζεται καλά το τσαμπί ή κάποιο ξεχασμένο φύλλο κολλά πάνω του, έχει την μεγαλύτερη ζημιά..


Έχω και την κυρά που όλο και γκρινιάζει με το ράντισμα... Δεν μ'άφησε να ραντίσω εντομοκτόνο μια πέργκολα και τα πέταξα όλα!! Πάνω από 3 κλούβες!!

Αύριο, λέω να μπω στο πατητήρι... πρωί-πρωί με τη δροσιά.. Έχει και ένα αγέρα!! Μα ένα αγέρα... Τα πρωϊνά η ψύχρα φέρνει φθινοπωρινές σκέψεις και ο Άη-Λιάς φορά τον σκούφο του!!!

10 σχόλια:

markos aliprantis είπε...

Αντε και καλά κρασιά.
Έχω την εντύπωση όπως λές και εσύ οτι στην ευδαιμίδα παίζει ρόλο η ποικιλία.Άλλα είναι πολύ ευαίσθητα και δεν μπάς να τα ραντίζεις όσο θές (που λέει ο λόγος)αυτά θα την αρπάξουν.Απ΄την μαδούπα δεν έφαγα ούτε μιά ρόγα και αν κρίνω απ΄ τα τσαμπιά πρέπει να είναι πάνω από 2 τελάρα σταφύλια.Δεν βαριέσαι το κρασί μας θα το κάνουμε.
Αντε και του χρόνου με υγεία.

μελονικος είπε...

Αντε και καλή επιτυχία στο κρασί
Καλόπιοτο.
Ζηλεύω!!!
Του χρόνου όμως και γώ.!!

Κώστας Ελευθεριου είπε...

Φτου - φτου, αυτό ειναι θέαμα . Ο Ροδίτης είναι άπαιχτος και στο κρασί και για επιτραπέζιο.
Γειά στα χέρια σου κυρ Ζέπο, νά σαι καλά και να το πίνεις πάντα με φίλους.
Εμείς απο δω ξεκινάμε μετά τις 15/9.

dimitris-r είπε...

Λοιπόν Ζέπο καλά κρασιά για τον Ροδίτη θα συμφωνήσω κι εγώ, είναι παλικάρι χώρια που στέκει κι η κουρβούλα ορθή! Παράδοξο για Κυκλάδες.
Πόσα τα γράδα;
Καλόπιοτα!

zepos είπε...

Καλημέρα!
Τα γράδα ...λίγα, για το γούστο μου.. 12 και κάτι ψιλό!! Το ήξερα μια και λίγες μέρες πριν ήταν 3-4 γραμμές πιο κάτω, πότε ν΄ανέβει..

Επέρσυ πάτησα στις 2 του Σεπτέμβρη και ήταν βαρύ και ασήκωτο! 14 και κάτι, το κρασί έγινε ημίγλυκο αλλά με πολύ καλή γεύση και άρωμα, και αυτό χωρίς λιάσιμο φυσικά..
Εφέτος λίγες μέρες μόνο νωρίτερα 2 ολόκληρους βαθμούς πιο κάτω..

Ο ροδίτης Δημήτρη ήταν και πάλι καλός και έδωσε καλό μούστο και πιο πάνω στα γράδα. Αλλά το παριανό δεν ήταν απολύτως έτοιμο, είχα πολλά πράσινα και έτσι μου κατέβασε τα γράδα..
Η αναλογία είναι 35% παριανό και το υπόλοιπο ροδίτης..γύρω στα 120λίτρα.. Πιο λίγο από το αναμενόμενο.. Ο σπαστήρας δεν "σπάει" όλες τις ρόγες και δεν στίβονται καλά..Θα ξαναγυρίσω στο παραδοσιακό πάτημα μου φαίνεται με τα βρωμοπόδαρά μου..

Σε λίγες μέρες θα τρυγήσω ένα αμπέλι φίλου με καθαρό ποταμίσι!!

Θεοδόσης Κατσαρός είπε...

Καλά κρασια!
Mε υγεία και καλη παρέα! καλόπιοτα!!!!

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

"Οξω ψύλλοι,όξω κορέοι,
Ν' άμπουν οι νυκοκυραίοι.
Το εμάθαν οι γαρμπίδες
Πως ωρίμασαν οι σταφίδες"!
Από τη λαϊκή θυμοσοφία....

markos aliprantis είπε...

Ζέπο όταν πρωτοπήρα τον σπαστήρα οι ρόγες δεν έσπαγαν καλά και αναγκάστηκα μετά να τα περνάω 2-3 φορές΄με αποτέλεσμα να γίνεται καλή δουλιά.
Πάντως μετά από τόσες μέρες το δικό μου αρχίζει και βράζει τώρα σιγά-σιγά ενώ πρώτα γινόταν χαμός.
Είδομεν.

markos aliprantis είπε...

Κάνα πέρασμα είχε;

zepos είπε...

Πέρασμα δεν έχει ακόμη.. είναι νωρίς Μάρκο..
Μικρόπουλα έχει αρκετά σήμερα με την ψιλοσυννεφιά.. Καιρός όμως ε;
Χινόπωρο..
Το δικό μου παίρνει μπρος σιγά-σιγά και βγάζει κάτι λίγα αφρουδάκια!!!